Wandelroute Veluwe

Wandelroute Veluwe

Houdt u van wandelen? Zoekt u een mooie wandelroute op de Veluwe die u tijdens een verblijf op de Veluwe kan wandelen? Wij hebben een aantal prachtige gebieden voor u op een rijtje gezet waar u een mooie wandelroute kunt volgen.

Op de Veluwe kunt u verschillende wandelroutes maken, zodat u kunt genieten van de prachtige uitzichten, landschappen en de natuur. Heidevelden, stuifzandvlaktes en de uitgestrekte bossen. Als u op zoek bent naar de mooiste wandelroutes op de Veluwe, dan heeft u keuze genoeg!

U kunt op de Veluwe diverse wandelroutes volgen waarbij u onderweg langs verschillende landschappen komt, waarbij u kunt genieten van de natuur. De Veluwe is niet voor niets een geliefde plek bij vele wandelaars. Van wilde dieren spotten, tot een bezoek aan het Kröller Müller museum of langs adembenemende kastelen wandelen.

Wij brengen u graag op de hoogte van een heerlijke wandeling op de Veluwe met verschillende routes. Op de Veluwe vindt u ons ook! Dan kunt u bij ons langs voor een heerlijke lunch of voor andere leuke activiteiten op de Veluwe. U kunt een wandeling op de Veluwe combineren met een leuke kano tocht over het Apeldoorns Kanaal.

Een cultuurhistorische wandeling in Ede

Wilt u een lange wandelroute op de Veluwe combineren met het spotten van wilde dieren? Dat kan in Ede, bij de historische wandelroute Planken Wambuis. Planken Wambuis is een natuurgebied waarbij u tijdens de wandelroute Veluwe de kans heeft om edelherten, schotse hooglanders en paarden tegen te komen.

Bij deze mooie route wandelt u langs het zogenoemde ‘bommenlijntje’ van de Tweede Wereldoorlog. U zult hierdoor deze veelzijdige landschappen ineens ook vanuit een andere kant bekijken. Via een app kunt u de wandeling door deze bossen volgen.

Wilt u graag tijdens het wandelen ook meer leren over de cultuur? Kies dan voor een mooie wandelroute bij Wageningen! Hier kunt u heerlijk wandelen en Koninklijke kastelen bezoeken, denk aan kasteel Doorwerth.

Wandelroutes door het Nationale Park de Hoge Veluwe met uitgestrekte heidevelden

Uitgestrekte heidevelden, dichtbegroeide bossen en zandlandschappen; op Nationaal park de Hoge Veluwe vindt u dit allemaal! U moet er wel rekening mee houden dat u bij deze mooie wandelingen een entreebewijs nodig hebt. Hiervoor krijgt u natuurlijk wel de mooie wandelroutes terug, inclusief de kans op het spotten van wilde dieren!

Het Nationale park de Hoge Veluwe is een van de Nationale parken op de Veluwe. Hier zijn diverse wandelroutes uitgezet die u kunt volgen. Zo heeft u ook de mogelijkheid om langs Jachthuis Sint Hubertus te komen.

Wandelingen over Nationaal park Veluwezoom voor prachtige vergezichten

Dit is het oudste Nationale park van Nederland. Hier vindt u prachtige vergezichten; uitgestrekte zandduinen, glooiende heidevelden en groene vliegdennen. U kunt hier wandelen op de Veluwe met een grote kans dat je edelherten, wilde zwijnen en vossen tegenkomt!

Neem hier ook zeker een kijkje bij het bezoekerscentrum Veluwezoom. Vanaf het bezoekerscentrum kunt u zwarte pijlen volgen en komt u uiteindelijk bij Landgoed Heuven langs. Deze leidt u naar de top van de Posbank waarbij u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Deze route behoort ook zeker tot de mooiste wandelroutes.

Een wandelroute bij de Leuvenumse bossen

Dit prachtig natuurgebied was vroeger een van de grootste zandverstuiving van Nederland. Nu vindt u hier vele verschillende bossen. Een stevige wandeling door dichte loof- en dennenbossen inclusief uitgestrekte heidevelden.

Bij de Leuvenumse bossen heeft u de kans om vele bijzondere dieren te spotten! Er leven hier erg veel vogels in de mooiste bossen. U kunt hier heerlijk wandelen langs een rivier, waarbij u ook vele soorten planten, broedvogels en insecten tegenkomt. Deze wandeling start bij Hotel Restaurant de Zwarte Boer.

Een lange route langs Landgoed Mariëndaal

Tussen Arnhem en Oosterbeek liggen vele mooie landgoederen. Landgoed Mariëndaal wordt ook wel de Groene Bedstee genoemd. Deze landgoederen bestaan uit graslanden, bos, beekjes, vijvers en mooie beukenlanen. U kunt langs de landgoederen wandelen op de Veluwe. Hier vindt u een rode route, van 3 kilometer. Op landgoed Warnsborn is ook een wandelroute uitgezet, hier kunt u ook genieten van de Veluwse heidelandschappen. Uiteindelijk komt u hier ook een aantal grafheuvels tegen die al duizenden jaren oud zijn.

Hier in de buurt vindt u ook een lange wandeling over het Kootwijkerzand. Deze behoort ook tot de mooiste wandelroutes op de Veluwe. Op deze plek lijkt het net of u zich bevindt in een woestijn. Het is aan te raden om hier een mooie wandeling te maken tijdens zonsopkomst of zonsondergang. Hier kunt u een route volgen met oranje paaltjes, deze is 3 kilometer.

Wanneer u liever rustige locaties bezoekt voor de leukste wandelroutes op de Veluwe, dan kunt u ook naar Deelderwoud. Hier vindt u een wandelroute Veluwe gemarkeerd met groene paaltjes van 9 km langs stuwwallen en over oude handelsroutes.

Wandelroutes op de Veluwe bij de Loenermark

Waar u ook prachtige wandelroutes kunt volgen is op de Loenermark. Dit is een gebied midden op de Veluwe, met mooie heidevelden en een schaapskudde! Deze route start bij de parkeerplaats de Droefakkers en hier kunt u de zwerfkeienroute volgen. Een korte route of een lange route. Zo kun je in deze omgeving ook de blauwe route lopen die start vanaf de parkeerplaats bij Het Dichte Gat.

De Veluwe is een wereldberoemd wandelparadijs, en hopelijk begrijpt u nu waarom! Wanneer u hier bent, dan is het de moeite waard om even bij ons langs te komen. Op een steenworp afstand vindt u Bistro Outdoor!

Wat is er te doen bij Bistro Outdoor?

Wanneer u zich bevindt in een van de laatste gebieden, dan bent u dicht bij ons in de buurt! Kom dan ook zeker bij ons langs. Wij hebben voor u leuke outdoor activiteiten die u samen met vrienden, familie of uw gezin kunt doen.

Bij ons kunt u terecht voor een heerlijke kanotocht over het Apeldoorns kanaal, een tocht met steppen over de Veluwe of voor leuke ouderwetse spellen als handboogschieten, klootschieten en touwtrekken. Wilt u zich een dagje heerlijk vermaken? Boek dan een van onze arrangementen!

thomas davisthomas davis