wandelen veluwe

Wandelen Veluwe

Op de Veluwe kunt u vele mooie wandelingen volgen. U vindt hier de mooiste bossen, veelzijdige landschappen, diverse wandelroutes en u kunt er dieren spotten! Van dichtbegroeide bossen, glooiende heidevelden, uitgestrekte heidevelden en prachtige vergezichten. Bij de mooiste wandelroutes van de provincie Gelderland vindt u het allemaal!

Vergeet niet om na een mooie wandeling in de uitgestrekte bossen bij ons langs te komen voor andere activiteiten gecombineerd met een heerlijke lunch!

Een mooie wandelroute bij Kootwijkerzand

Een plek voor mooie wandelroutes is bij Kootwijkerzand. Dit is een gebied waar diverse wandelroutes uitgezet zijn om te wandelen over ‘de Sahara van de Lage landen’. U vindt hier namelijk uitgestrekte zandduinen en heidevelden, met groene vliegdennen.

Een echte blikvanger midden in de natuur op de Veluwe is het monumentale zendstation radio Kootwijk. Ook is hier een tien meter hoge uitkijktoren waardoor u tijdens een heerlijke wandeling een prachtig uitzicht hebt over het natuurgebied. De route met oranje paaltjes is hier 3 kilometer.

Wanneer u deze wandeling doet, bent u dicht bij ons in de buurt! Dan kunt u bij ons terecht om te kanoën of andere activiteiten te doen..

wandelen veluwe

Een wandeling door de Leuvenumse bossen met uitgestrekte heidevelden

Een ander prachtig natuurgebied zijn de Leuvenumse bossen bij Ermelo. Hier vindt u dichte loof- en dennenbossen met heidevelden en stuifzandvlakten. Ook hier kunt u heerlijk wandelen op de Veluwe en kiezen voor verschillende wandelroutes. Kies bijvoorbeeld door de route met blauwe paaltjes, deze route start bij de parkeerplaats de Poolseweg.

U kunt hier kiezen voor een route van 6 kilometer langs de langste beek van de Veluwe, of een van de drie verschillende routes van 2, 9 of 15 kilometer.

Een mooie route op de Loenermark en de uitgestrekte bossen

Op de Loenermark vindt u verschillende landschappen. Het hoogte punt tijdens deze route zijn toch wel de (langharige) schapen en de schaapskooi die u hier kunt bezoeken.

Op deze plek zijn een aantal gemarkeerde wandelroutes die u kunt volgen. Vanaf de parkeerplaats bij de schaapskooi kunt u de witte zwerfkeien route wandelen, ook de gele zwerfkeien route start vanaf de parkeerplaats.

Ook vanaf de parkeerplaats Het Dichte Gat aan de Groenedaalseweg kunt u een route wandelen op de Veluwe. Hier heeft u een grote kans dat u Schotse Hooglanders tegen komt.

Wandelen in Ede

Een van de mooiste wandelroutes vindt u in Ede; Planken Wambuis. Dit is een heiderijk natuurgebied. Deze wandeling start bij de parkeerplaats Amsterdamseweg.

De historische wandelroute Planken Wambuis kan gelopen worden aan de hand van de beschrijving van Natuurmonumenten. Ook een kortere route kan worden behandeld, deze is 8 km en herken je aan stenen met een witte stip.

Een wandelroute op de Hoge Veluwe en de cultuurhistorische wandeling

Een wereldberoemd wandelparadijs is Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hier zijn vele verschillende wandelroutes op de Veluwe. U kunt kiezen voor een korte of een lange wandelroute waarbij u onderweg langs verschillende bijzondere plekken komt. Zo kunt u kiezen voor een cultuurhistorische wandeling of het Landschappenpad.

Het is mogelijk om hier een route te volgen waarbij u langs onder andere het Kröller Müller museum komt, wildobservaties, het Jachthuis Sint Hubertus of u kunt zelf een korte route uitstippelen!

wandelen veluwe doen

Een wandeling op Nationaal Park Veluwezoom

Ten noordoosten van Arnhem vindt u het Nationaal Park Veluwezoom. Vanaf het bezoekerscentrum Veluwezoom lopen verschillende routes door dit mooie buitengebied. U kunt in dit Nationale park kiezen voor een korte route waarbij u kunt genieten van prachtig uitzicht. Deze route gaat vanaf Landgoed Heuven langs de schaapskooi naar de top van de Posbank. Houdt u meer van een langere wandeling, dan kunt u ook vanuit het dal van de Beekhuizense beek de heuvelrijke omgeving ontdekken.

Wandelroutes bij Arnhem

Als we toch al in de omgeving van Arnhem zijn.. Dan is het ook de moeite waard om een wandeling bij het Landgoed Mariëndaal te overwegen. Bij deze wandelroute komt u langs adembenemende kastelen en landgoederen.

Deze landgoederen bestaan uit bos, beukenlanen, graslanden en vijvers. U kunt hier bijvoorbeeld de rode route volgen van 3 kilometer langs ‘de Groene Bedstee’.

Ook kun je wandelen in rustige gebieden in Arnhem

Houdt u meer van rustige locaties? Dan is het Deelderwoud zeker geschikt! U kunt hier wandelen op de Veluwe langs stuwwallen en over de oude handelsroute naar de Hartenhulberg. Dit is een van de gemarkeerde wandelroutes op de Veluwe met groene paaltjes. Deze wandeling start op de parkeerplaats Deelen aan de Hoog Delenseweg op steenworp afstand van Arnhem.

Je kan ook een fietsroute Veluwe proberen!

Op de Veluwe vind je alles!

De twee nationale parken van de Veluwe zorgen er voor dat u hier kan genieten van gevarieerd bos, de grootste zandverstuiving en prachtige heide. Maast naast de mooie wandelroutes op de Veluwe is er meer dat u hier kunt doen!

U kunt een wandeling op de in de omgeving van Apeldoorn of Arnhem op de Veluwe combineren met een uitstapje naar de Bron Outdoor! U kunt bij ons langs komen om te suppen, kanoën, steppen, klootschieten, handboogschieten en touwtrekken. Deze arrangementen kunnen geboekt worden in combinatie met een heerlijke lunch in ons restaurant!

Wilt u naast de wandelroutes op de Veluwe ook andere leuke activiteiten doen met het gezin? Kom dan bij ons langs voor een heerlijk dagje uit!

thomas davisthomas davis