fietsroute veluwe

Fietsroute Veluwe

Op de Veluwe kunt u mooiste fietsroutes volgen zodat u de mooiste plekjes van de provincie Gelderland ontdekt. U kunt fietsen door de bossen, langs de heidevelden en stuwwallen. Dit kunt u doen op een E-bike, ook biedt het fietsnetwerk op de Veluwe de mogelijkheid om te fietsen op de mountainbike of een racefiets!

Onderweg komt u de mooiste gebieden tegen en kunt u genieten van wat het natuurgebied u te bieden heeft. Denk aan het spotten van dieren zoals vossen, reeën, zwijnen, edelherten, dassen en niet te missen de vele vogels en waterdieren! Tijdens de fietstocht komt u verschillende plekken tegen waar u kunt genieten van een kop koffie of een heerlijke lunch.

Een route langs het Veluwemeer in de provincie Gelderland

Dit is niet zo zeer een van de fietsroutes op de Veluwe, maar wel langs de Veluwe! Langs het Veluwemeer kunt u prachtig fietsen in de bossen maar ook de plekken voor waterrecreatie. Zo kunt u tijdens uw fietsroute even een pauze houden aan het water.

De route langs het Veluwemeer is een rondje, daarom is het mogelijk om deze ook op een ander punt te starten. Officieel start deze fietsroute in Harderwijk .

fietsroute veluwe

Fietsen met de fietsknooppunten bij Radio Kootwijk

In de buurt van Apeldoorn vindt u Radio Kootwijk. Hier kunt u prachtig fietsen langs de heide, met als hoogtepunt het monumentale zendstation Radio Kootwijk. Vanaf een uitkijkpunt kunt u genieten van een mooi uitzicht over de grootste zandverstuivingen van Europa. Tijdens deze fietsroute kunt u ook wild spotten!

Bij Radio Kootwijk kunt u eenvoudig een route volgen met de knooppunten. Dit is een van de fietsroutes op de Veluwe met het startpunt bij Eethuis Halte Assel in Hoog Soeren, dit is ook het eindpunt van deze route. Deze route start met knooppunt 38.

Een fietsroute door Nationaal park Veluwezoom

Door het nationale park de Veluwezoom kun je prachtig fietsen. Dit is het eerste nationale park van Nederland, hier vindt u mooie fietsroutes. Zo kunt u kiezen voor een route van 30 kilometer, waarbij u kennis maakt met de verschillende landschappen. U komt langs heidevelden en zandverstuivingen op de Veluwe.

Ook is het de moeite waard om de mooiste fietsroutes te doen die langs de Posbank en op de Veluwe zijn. De route langs de Posbank brengt u ook langs mooie kastelen. Het is zeker een bezoekje waard! Zo kunt u tussen het fietsen in de bossen door ook even uitrusten en deze plekken bekijken!

Bekijk ook wandelen Veluwe voor de verschillende wandelroutes.

Fietsroutes op de Veluwe door Nationale park de Hoge Veluwe

Bij dit Nationaal park heeft u de mogelijkheid om bij het Bezoekerscentrum fietsen te huren. Op deze manier kunt u het Nationaal Park de Hoge Veluwe ontdekken op de fiets! Maak gratis gebruik van deze fietsen zodat de routes over de heide, de Veluwe, zandvlaktes en de fietspaden kan afleggen. Hoeveel kilometer u hier fietst, kunt u eigenlijk zelf bepalen.

U kunt hier door middel van een routekaart een rit uitkiezen die u graag wou willen fietsen.

fietsroute veluwe doen

Meer activiteiten doen naast deze mooie fietsroutes?

Pakt u graag de fiets om de Veluwe te ontdekken? Wij snappen dat wel! Pak uw fiets richting Apeldoorn, Garderen, door de Veluwe heen, langs de rivieren, volg de knooppunten langs een prachtig natuurgebied of volg je toch liever uw eigen pad op de fiets? Op de Veluwe kunt u vele verschillende fietsroutes volgen en de mooie plekjes van de Veluwe ontdekken.

Als u dan toch op de fiets zit.. Komt u dan bij ons langs? Tijdens het volgen van de fietsroute kunt u bij ons terecht voor een kop koffie of voor een heerlijke lunch. Daarbij bieden wij leuke activiteiten aan op de Veluwe!

Bij ons kunt u namelijk kanoën of suppen op het Apeldoorns kanaal, net als klootschieten, touwtrekken of handboogschieten. Wat ook heel leuk is in plaats van met de fiets de Veluwe ontdekken, is om dit te doen met steppen! Zo kunt u verschillende routes volgen om de Veluwe te ontdekken op de step! Ziet u dit al voor zich, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

thomas davisthomas davis