Kasteel Veluwe

Kasteel Veluwe

De Veluwe, bekend van de prachtige natuur, mooie wandelroutes en een prachtig gebied om te fietsen. Maar de Veluwe heeft meer te bieden! Het staat er namelijk vol met mooie kastelen en landgoederen. Gelders Arcadië, zo wordt het zuidelijke deel met de vele kastelen en landgoederen genoemd.

Op de Veluwe zijn er meerdere kastelen te bezoeken, langs te wandelen en soms kunt u zelfs met een rondleiding meer te weten over de kastelen. De Veluwe heeft een rijke geschiedenis, waardoor er vele sfeervolle vertrekken en verschillende kastelen in de omgeving te vinden zijn.

Van Middeleeuws kasteel, tot prachtige landgoederen en een landhuis. Op de Veluwe kunt u vele landgoederen bezoeken om een inkijkje te krijgen in de geschiedenis van de Veluwe.

De Steeg bezienswaardigheid; Landgoed Middachten

Tussen de stuwwallen van de Veluwezoom en de lage natte landen van de IJsel vindt u landgoed en kasteel Middachten. Kasteel Middachten is ooit begonnen als een huis met een binnenplaats, grachten en dikke muren. Het landgoed om het kasteel heen heeft een prachtige kastelen tuin en een park.

Landgoed Middachten en de bossen hierom heen behoorden in de 17e eeuw tot het jachtdomein van de Koninklijke Familie. Tot op de dag van vandaag wordt er in de bossen van Landgoed Middachten nog steeds gejaagd om de wildstand te beheren. De eeuwenoude tuinen, prachtige lanen en statige bomen zorgen voor een prachtig geheel.

Dit landgoed kunt u tijdens de zomer bezoeken. Ook is het een prachtige plek om langs te wandelen en te fietsen. Landgoed Middachten vindt u in De Steeg.

Kasteel Doorwerth

Wilt u graag een kasteel bezoeken zoals we kennen uit de sprookjes? Dan moet u zeker een bezoek brengen aan kasteel Doorwerth. Dit is een robuust bouwwerk met torens, een ridderzaal en kleine ramen met luiken. Bij kasteel Doorwerth krijgt u een indruk van hoe er vroeger werd geleefd op het landgoed.

De eerste verhalen van kasteel Doorwerth komen uit 1250, verhalen van ridder Berend die hier een burcht bouwde.

Kasteel Doorwerth kunt u bezoeken, hierdoor krijgt u een indruk van er hier vroeger geleefd werd. Ook vindt u in Kasteel Doorwerth het Nederlands Jachtmuseum en het Museum Veluwezoom. Dit kasteel ligt in Doorwerth.

Park en kasteel Rosendael

Mooie aangelegde tuinen, statige huizen, een gevoel van status; dat vindt u terug bij kasteel Rosendael. In kasteel Rosendael vindt u prachtige meubelen, zilver en porselein wat bijdraagt aan het geheel van dit kasteel.

Park Rosendael vindt u in het Gelderse Rozendaal. Hier kunt u ook een korte wandelroute volgen door de bossen rondom het prachtige kasteel en park Rosendael.

Landgoed Staverden

Landgoed Staverden, tussen de prachtige bossen van Ermelo vindt u een uitgebreid landgoed met een landhuis, koetshuis en een brasserie. Het park rondom landgoed Staverden is een plek van pracht en praal. Hier kunt u genieten van de mooie natuur. In deze kasteeltuin komt u vele zeldzame planten tegen. U kunt hier wandelen langs de beek, het verblijf van de witte pauwen.

In de bossen van het landgoed is het heerlijk wandelen. Brede beukenlanen, statige bomen afgewisseld met heidevelden behoren ook tot landgoed Staverden.

Kasteel Cannenburch

Voor een bezoek aan een Middeleeuws kasteel, kunt u terecht bij kasteel Cannenburch. Net boven Apeldoorn vindt u een kasteel dat stamt uit de Middeleeuwen. Sinds 1951 is kasteel Cannenburch door het beheer van Geldersch Landschap & kastelen opengesteld voor publiek.

Het park rondom kasteel Cannenburch is de plek voor een heerlijke wandeling. De tuin gelegen om het kasteel heeft prachtige vijvers, slingerende paden en rododendrons.

Paleis het Loo

Naast het Kroondomein vindt u Paleis het Loo. Een plek waar vele stadhouders, koninginnen en koningen hebben gewoond. Vanaf 1984 is dit paleis een museum geworden.

De tuinen en de omgeving van dit paleis zijn prachtig. De tuinen zijn ontstaan in de 17e eeuw. U vindt hier een Hollandse baroktuin, indrukwekkende fonteinen en oneindige symmetrie. Vanaf het dak van het paleis heeft u hier een prachtig uitzicht over.

Landgoed Groot Warnsborn

In het Zuid-Oosten van de Veluwe vindt u landgoed Groot Warnsborn. Dit gebouw heeft prachtige tuinen waar u kunt wandelen. In de bossen kunt u vrij toegankelijk wandelen en kunt u genieten van het park om dit landgoed heen.

In de omgeving van dit landgoed komt u langs grafheuvels, heidevelden en kunt u Veluwse heideschapen zien grazen. Dit is een erg groen gedeelte van de Veluwe.

Bij dit landgoed vindt u een restaurant, helaas niet meer toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Het kasteel is namelijk tegenwoordig in gebruik als hotel en restaurant.

Huis Zypendaal

In de buurt van bovenstaand landgoed vindt u huis Zypendaal. Vroeger is deze buitenplaats gebouwd door een belangrijke Arnhemse familie. Via erfpacht kwam dit in handen van Geldersch Landschap & Kastelen, en is huis Zypendaal een kantoor en zakelijke bijeenkomsten van de organisatie.

Rondom huis Zypendaal is het mogelijk om te genieten van de mooie tuinen. U vindt hier een combinatie van Franse en Engelse stijlen. Dit is terug te zien aan een grote vijver, rozentuinen, lange borders en mooie paden.

Landgoed Rhederoord

Het best bewaarde geheim van de Veluwe is landgoed Rhederoord. Aan de rand van de bosrijke omgeving van de Veluwezoom vindt u een klassiek landhuis. Landgoed Rhederoord is een stijlvol hotel, met een landhuis en een koetshuis.

Het Vanenburg kasteel

In Putten kunt u in het Vanenburg kasteel genieten van prachtige kasteel tuinen. Dit is nu een plek waar een restaurant en hotel zijn gevestigd. Hier kunt u dus een overnachting boeken en genieten van de prachtige natuur om dit kasteel heen.

Ook kasteel Hoekelum behoort tot Gelders Arcadië, dit kasteel is een plek voor verschillende ontvangsten zoals familie-, personeelsfeesten, recepties of zakelijke bijeenkomsten.

Kasteel ter Horst

Verscholen in de bossen van Loenen vindt u kasteel ter Horst. Dit unieke kasteel werd gebouwd in 1557. Sindsdien is dit kasteel nog steeds eigendom van de adelijke familie Hackfort.

Voor een bezoek aan kasteel ter Horst kunt u een rondleiding bij ons boeken! Wij laten dit prachtige kasteel op de Veluwe graag aan u zien. U kunt een kijkje nemen in de keukens, de kelders, de trouwzaal en de gerestaureerde schuilkelder.

Neem contact met ons op zodat een rondleiding bij dit kasteel gepland kan worden (alleen mogelijk om de donderdag).

thomas davisthomas davis