Fietsen Veluwe

Fietsen Veluwe

Wilt u graag fietsen Veluwe zodat u de provincie Gelderland kan ontdekken? Van het Nationaal park Veluwezoom, langs zandverstuivingen, de Ginkelse heide en Park de Hoge Veluwe. Wij snappen wel waarom u dat graag wilt doen, de Veluwe heeft namelijk zoveel te bieden!

Of u nou graag een ontspannende fietstocht maakt of liever de fiets gebruikt om actief te ontspannen. Er zijn diverse fietsroutes op de Veluwe die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt.

Heuvelachtig, een vlak parcours of over de bospaden crossen en wild spotten. Op de Veluwe is dit allemaal mogelijk! Wanneer u dan in de buurt bent van Apeldoorn en Loenen, komt u dan bij ons langs voor leuke activiteiten en een lunch?! Wij staan op u te wachten om u warm te verwelkomen.

Fietsen over de Veluwe; Heerlijk!

Hoe fijn is het om over de Veluwe te fietsen. U kunt de fietspaden gebruiken om op de mooiste plekjes van de Veluwe te komen. Denk aan de prachtige paarse heide bij de Veluwezoom, een route door de bossen en het spotten van wild.

Op deze plekken heeft u de mogelijkheid om wilde dieren tegen te komen. In de bossen van de Veluwe heeft u een grote kans om bijzondere vogels te spotten of om edelherten, wilde zwijnen, Schotse hooglanders of vossen tegen te komen.

Fietsen kan voor ontspanning, maar ook voor een zeer sportieve activiteit! Het is heerlijk om de omgeving te ontdekken op een fiets, racefiets of mountainbike!

De Veluwe ontdekken op een E-bike

U kunt natuurlijk een eigen route fietsen door de mooie natuurgebieden. Maar het is ook mogelijk om knooppunten te volgen en op die manier een route langs heidevelden, radio Kootwijk, Garderen of Harderwijk te volgen.

Onderweg kunt u genieten van wilde dieren als edelherten, reeën, vossen en wilde zwijnen. Ook kunt u fietsen langs de prachtige bossen, heide, rivieren, vennetjes, zandvlaktes en verschillende bezienswaardigheden. Wanneer u de fietsknooppunten volgt komt u langs de mooiste plekjes op de Veluwe. Laat de Veluwe u verrassen met alle mooie dingen die dit natuurgebied te bieden heeft. Het is zeker een bezoekje waard.

Op de Veluwe vindt u verschillende plekken om een fiets te huren zodat u de mooiste fietsroutes op de Veluwe kunt fietsen. Wilt u een fiets huren? Denk dan goed na of u verre fietsroutes op de Veluwe wilt volgen en overweeg dan een E-bike. Er zijn namelijk verschillende prachtige fietsroutes waarbij u ook verschillende heuvels tegen kan komen.

Mooie fietsroutes voor de mountainbike

Ook op de mountainbike kunt u verschillende routes volgen op de Veluwe. Wilt u de fietspaden vermijden en de bossen in? Zorg dan dat u een fietsroute uitkiest die ook aan uw verwachtingen voldoet.

Met de mountainbike kunt u fietsen door het Nationale park de Hoge Veluwe of het Nationale pak de Veluwezoom. Deze natuurgebieden zijn bij uitstek geschikt om een heerlijke rit te maken met een mountainbike.

De geschikte fietsroute voor u!

Kies zelf hoeveel kilometer u wilt fietsen, de hele Veluwe over fietsen is helaas niet te doen.. Bepaal daarom welke mooie plekken u graag wilt bezoeken en zoek op basis daarvan een mooie fietsroute uit!

Denk aan het aantal kilometer, het start- en eindpunt en welk ander punt u graag zou willen bezoeken. Het fietsnetwerk op de Veluwe is erg groot, daarom kunt u met behulp van knooppunten komen waar u maar wilt!

Fietsverhuur of een fietstocht op uw eigen fiets? Het is natuurlijk allemaal mogelijk!

Een van de mooiste fietsroutes op de Veluwe

Bij Radio Kootwijk kunt u prachtig fietsen langs de heidevelden en vanaf hoogte genieten van een uitzicht over de zandverstuiving. U kunt deze fietsroute starten in Hoog Soeren en een route langs Radio Kootwijk volgen van ongeveer 30 kilometer. Voor deze fietsroute dient u knooppunten te volgen.

Een route langs de Ijssel is natuurlijk prachtig! U kunt bij een van deze routes genieten van vele hoogtepunten van de Veluwe. U bevindt zich in de bossen, tussen de weilanden en de akkers. Ook bij deze route komt u in de buurt van de Posbank waar een prachtig uitzicht over de Veluwezoom de beloning is.

Met de fiets kunt u ook de omgeving van de Posbank ontdekken. Een route die start in Giesbeek, van ongeveer 49 kilometer. De Posbank heeft natuurlijk heuvels.. U kunt er dan ook voor kiezen om deze klim over te slaan en alleen langs de Posbank te fietsen. Met een gewone fiets is de fietsroute over de Posbank een opgave..

De Beekbergerwoudroute is ook een erg mooie fiets route! Deze route van 31 kilometer brengt u door verschillende landschappen. De grote Veluwse stuwwal, nat broekland ten Oosten van het Apeldoorns kanaal en de Enk van Beekbergen en Lieren. Dan bent u ook erg dicht bij ons…

Komt u na een fietsroute bij ons langs?

Heeft u het Nationale park bezocht, de mooie fietsroutes op de Veluwe gezien? Bent u over de Ginkelse heide gefietst? Heeft u de zandverstuivingen en de heidevelden gezien? Dan is het ook zeker de moeite waard om bij ons langs te komen! Bij ons kunt u terecht voor een heerlijke lunch, een tocht over het Apeldoorns kanaal of voor gezellige oud-Hollandse spelletjes.

Ook wanneer u onderweg bent en even een pauze nodig heeft van de fietsroute kunt u bij ons langs komen! Bij ons kunt u met een kano over het Apeldoorns kanaal, touwtrekken, klootschieten en handboogschieten. Wanneer u in plaats van een fietsroute liever met een step de Veluwe verkent, dan kunt u deze bij ons huren en met de step op pad!

U kunt onze arrangementen boeken met een groter gezelschap, met vrienden of met uw gezin. Onze arrangementen bieden plezier voor jong en oud! Ook kunt u na die tijd een heerlijke maaltijd bij ons nuttigen.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

thomas davisthomas davis