activiteiten veluwe

Activiteiten Veluwe

Wilt u graag met de hele familie iets leuks doen op de Veluwe? Er zijn vele verschillende activiteiten die u kunt ondernemen zodat u er een leuk dagje uit van maakt! Op de Veluwe vind u verschillende activiteiten die gedaan kunnen worden met het hele gezin! Denk aan een fietstocht bij Nationaal Park de Hoge Veluwe, een wandeling bij Radio Kootwijk, een bezoek aan het grootste openluchtbad of leuke actieve activiteiten ondernemen. Op de Veluwe kan het allemaal!

Van Harderwijk, Apeldoorn, Arnhem, het Leesten, Voorthuizen, Loenen, Wageningen, Elburg, Hattem, Oosterbeek, Vaassen of Rheden. Op de Veluwe in Gelderland zijn vele mooie plekken waar u zich een gehele dag goed kan vermaken voor een van de leuke uitjes tijdens een vakantie!

activiteiten veluwe

Een weekendje weg om kennis op te doen over kunst

Op de Veluwe komt u vaak musea tegen. Zo is het mogelijk om naar het Kröller Müller museum te gaan. Hier kunt u kijken naar de mooiste Vincent van Gogh collectie, net als stukken van Claude Monet of Pablo Picasso en een bijzondere tentoonstelling Piet Mondriaan.

In Gelderland komt u ook vele kastelen en landgoederen tegen waardoor u kennis opdoet over de geschiedenis. Een bezoek aan Kasteel Ter Horst in Loenen is bijvoorbeeld de moeite waard. Door een rondleiding kunt u een leuk museum bezoeken in Gelderland. Ook op eigen gelegenheid is het natuurlijk mogelijk om deze attracties te ontdekken.

De rijke natuur van de Veluwe

De mooiste plekjes van Gelderland vindt u natuurlijk in de natuurgebieden. Het Nationale park de Hoge Veluwe, De Ermelosche heide of Nationaal park de Veluwezoom. In het bos komt u heidevelden tegen, net als wild! U kunt in de bossen samen met een boswachter op pad op ‘Nederlandse Safari’, zodat u de Big Five kan spotten! Vanaf verschillende Landal parken is het ook mogelijk om de natuur in te lopen!

In de bossen is nog veel meer te beleven. U kunt naar het klimbos (Garderen) of het klimbos in Apeldoorn om lekker te klimmen in het bos; een heel avontuur!

Tijdens een weekend weg op de Veluwe kunt u er ook heerlijk op uit met de fiets of voor het maken van een wandeling. In het Nationale park de Hoge Veluwe zijn vele fiets- en wandelroutes die u kan volgen. Met een fietstocht komt u lang mooie plekjes op de Veluwe. Wandel lekker door de bossen en geniet van de prachtige natuur. Houdt u niet zo van wandelen, het is ook mogelijk om met de mountainbike een tour door de bossen te doen! Er zijn op de Veluwe verschillende fietstochten gericht op de mountainbike!

Activiteiten veluwe doen

Op zoek naar spanning op de Veluwe?

Uitstapje Veluwe doen? Een wandeling en een fietstocht is natuurlijk leuk om te doen. Maar uitjes met vrienden kunnen natuurlijk wel wat spectaculairder zijn.. In Gelderland zijn ook verschillende dierentuinen waar u zich een dag kan vermaken! Denk aan Burgers Zoo of de Apenheul in Apeldoorn.

In de buurt van Apeldoorn, bij Teuge is het ook mogelijk om een rondvlucht te doen. Zo kunt u de Veluwe bekijken van grote hoogte! Ook attractieparken voor jong en oud. Een leuk uitje is bijvoorbeeld de Julianatoren in Apeldoorn.

Op de Veluwe worden ook veel evenementen gehouden die de moeite waard zijn om te bezoeken, dus houdt dit goed in de gaten!

Wat te doen in de omgeving van Loenen?

Sta jij op de camping bij een van de campings in de omgeving van Loenen? Dan heeft u ook de mogelijkheid om met de hele familie bij De Bron Outdoor leuke activiteiten te doen! Zo zijn wij geopend voor een leuk uitje als kanoën of suppen op het Apeldoorns Kanaal. Zo kunt u varen richting Apeldoorn of de andere kant op richting Eerbeek. Tussendoor heeft u de mogelijkheid om de kano aan te meren en de Middelste molen te bezoeken. Onderweg op de route kunt u verschillende keren stoppen.

Bij ons kunt u ook terecht om steppen te huren! Dit is leuk als u minder houdt van een fietstocht of een wandeling. Ook met de steppen kunt u een bepaalde route volgen over de Veluwe zodat u op deze manier de omgeving ontdekt!

Ook kunt u bij ons in Gelderland terecht om te handboogschieten, klootschieten of touwtrekken. Deze arrangementen bieden wij aan in combinatie met een lunch of koffie bij ons in ons restaurant!

Verblijft u binnenkort in de buurt van Loenen, komt u dan bij ons langs voor leuke activiteiten? U bent van harte welkom!

thomas davisthomas davis