uitstapje veluwe

Uitstapje Veluwe

Een uitstapje Veluwe? De Veluwe is een plek waar u zich goed kan vermaken! Er zijn vele uitstapjes die u kunt maken tijdens een weekendje weg of wanneer u een dagje iets leuks wilt doen. Wanneer u de ochtend begint in de Veluwse bossen is de kans groot dat u wild spot (wild zwijn, herten of Schotse hooglanders). U kunt de dag beginnen met een mooie wandeling op de heidevelden of bij de hoogste waterval zodat u de mooiste plekjes ontdekt. U kunt de Hanzesteden bezoeken, een heerlijke stadswandeling maken en genieten in een van de vele horeca zaken!

Een bezoek aan de Veluwe en Gelderland.. Dan kan een bezoek aan Harderwijk, Elburg, het Verscholen dorp, Apeldoorn en de gemeente Ede niet ontbreken! In de buurt van deze steden zijn ook vele verschillende activiteiten die u kunt doen!

Kunst op de Veluwe; een van de leuke uitjes

Op de Veluwe vind u verschillende musea waar u onder andere kunst kan bewonderen met een grote verscheidenheid aan thema’s! U leert over de geschiedenis, de mode en u kan veel en veel meer ontdekken. Zo kunt u naar het bekende Kröller Müller museum, landgoed Schovenhorst, het Jachthuis Sint Hubertus, kasteel Doorwerth, Airborne museum, landgoed Staverden, landgoed Middachten of een bezoek brengen aan het Nederlands Openluchtmuseum en verken hier het park met de historische tram.

In ieder museum kunt u een bijzondere tentoonstelling bekijken.

Sportieve activiteiten op de Veluwe

Het Nationaal park De Veluwezoom vind u in de buurt van de gemeente Arnhem, Rheden tot aan Rozendaal. U vindt hier ongerepte natuur en bij de Posbank kunt u genieten van een zo’n mooi uitzicht. Neem met jonge kinderen de verrekijker mee zodat ze een fantastische dag beleven waarbij zij verschillende dieren kunnen spotten.

Naast het hebben van een leuk museum op de Veluwe, kut u ook een kijkje nemen bij bijvoorbeeld het klimbos (Garderen), een plek om u heerlijk te vermaken. Zo heeft de Veluwe nog veel meer verborgen schatten die u kan doen en beleven tijdens een dagje uit.

Wandelen op de Veluwe, dan kunt u denken aan de Ermelosche heide, de Buurlose heide maar ook kunt u de Posbank bezoeken. Een Veluwe Specialist kan u hier natuurlijk alles over vertellen. Tijdens een wandeling is het voor kinderen natuurlijk ook leuk om iets anders te doen, wat denkt u van kanoën op het Apeldoorns kanaal?

Er zijn vele verschillende routes rondom Nationaal Park de Hoge Veluwe waar u kunt genieten van een fietstocht of lopend de bossen kan ontdekken. Ten noorden van het Nationale park de Hoge Veluwe ligt een mooi natuurgebied met een bezoekerscentrum.

uitstapje veluwe

Wat is er te doen in de omgeving van Apeldoorn?

In de omgeving van Apeldoorn, daar vindt u ons! Bij ons bent u van harte welkom wanneer u verschillende activiteiten wil doen met de familie! Zo zijn wij dé plek voor een potje handboogschieten, kunt u bij ons kanoën, klootschieten, suppen, steppen, touwtrekken en een uitstapje maken naar Kasteel ter Horst. Wij bieden hierbij een lunch aan in ons restaurant aan het Apeldoorns kanaal.

Onze locatie kunt u heel makkelijk combineren met een ander uitstapje op de Hoge Veluwe! Apeldoorn is enorm dichtbij, waardoor je ook een bezoek kan brengen aan het Klimbos, de Apenheul, het Apeldoorn Kinderparadijs Malkenschoten, Paleis het Loo of het grootste openluchtbad van deze omgeving. Zo kunt u er een dagje uit van maken voor het hele gezin!

Wat ook leuk is in de omgeving van Apeldoorn, is een uitstapje met de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Hiermee verkent u de omgeving met de stoomtrein, zeker de moeite waard!

uitstapje veluwe doen

Een uitstapje op de Veluwe bij de Bron Outdoor

Vindt u een het Kröller Müller museum, het Klimbos Garderen, Paleis het Loo of een bezoek aan een museum over de tweede wereldoorlog niks? Dan kun u bij ons terecht voor de sportievere activiteiten. Ook wanneer u uit de omgeving van Apeldoorn komt en in uw vrije tijd graag iets leuks wil doen op de Veluwe, dan kunt u bij ons terecht.

Denkt u er over na om met de familie een uitstapje te maken op de Veluwe? Geniet van het Geldersch landschap, de landgoederen en oude ambachten. Maar vergeet daar naast niet om ook de sportievere activiteiten te ondernemen. Bij ons kunt u terecht voor verschillende arrangementen:

  • Kanoën op het kanaal richting Apeldoorn en onderweg aanmeren om bijvoorbeeld bij de Middelste Molen te gaan kijken.
  • Gezellig met de hele familie klootschieten en kijken wie het beste is.
  • Suppen op het kanaal van Apeldoorn met een groep vrienden.
  • U kunt steppen huren zodat u de Veluwe kan ontdekken. U kunt dan bijvoorbeeld een kasteel, oude ambachten of het Nationale park bezoeken.

Deze activiteiten kunt u boeken op onze website, in combinatie met een heerlijke lunch bij ons op het terras! Zien wij u snel?

Bekijk ook andere activiteiten Veluwe!

thomas davisthomas davis